Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym przepisem na słodki deser. Wykonanie tego cuda jest proste, łatwe i przyjemne, nawet mój Ukochany zabrał się za pieczenie. A do tego jest to słodkość dla osób, które wykluczyły ze swojej diety gluten. ;)
Składniki:
- 3 jajka
- 150 gram płatków owsianych
- 50 gram słodzidła (ksylitol, stewia, miód, cukier)
- łyżeczka sody oczyszczonej
- odrobinę soku z cytryny
- 4 banany
- opcjonalnie: żurawina, suszona śliwka, itp.
Wykonanie:
Na początku zmieliłam płatki owsiane (można również użyć gotowej mąki owsianej). Następnie wszystko razem zblendowałam. Piekarnik nastawiłam na 180 - 190 stopni i piekłam muffinki przez około 30 - 35 minut.
Jak widać wykonanie banalnie proste. Nie potrzeba wiele czasu, aby móc upiec coś naprawdę smacznego. Dzięki bananowi babeczki wyszły wilgotne. Swoje zrobiłam na Wielkanoc i cieszył się naprawdę dużym powodzeniem. :)
Życzę smacznego!
Zdeterminowana
ja bym takie jadła, niestety moi domownicy takimi pysznościami gardzą. a szkoda
OdpowiedzUsuńMyślę, że gdyby nie widzieli z czego są zrobione, to zjedliby ze smakiem. ;)
UsuńProste w wykonaniu i na pewno pyszne !
OdpowiedzUsuńLubie to i chętnie bym zjadła.
Mega pyszne! Przepis polecam. ;)
Usuńwyglądają bardzo smacznie;)
OdpowiedzUsuńNie tylko wyglądają, są! ;)
UsuńJakie smakowite:)
OdpowiedzUsuńI to jak bardzo! <3
UsuńSuper, jak znajd jakiś wolną chwilę to je zrobię :D A na razie murze obejść się smakiem :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie napisz jak Ci wyszły i czy Ci smakowały. ;)
UsuńWyglądają pięknie i pewnie są mega pyszne! z chęcią wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńCieszę się! Napisz koniecznie czy smakują! :)
UsuńGdybym chociaż trochę lubiła piec to prawdopodobnie skorzystałabym z przepisu :)
OdpowiedzUsuńTo jest przepis dla osób, które nie lubią siedzieć w kuchni/nie umieją piec. Mój Narzeczony nawet te babeczki zrobił! :D
UsuńWyglądają super smakowicie
OdpowiedzUsuńI uwierz, że były naprawdę smaczne! :)
UsuńWspaniałe babeczki :-)
OdpowiedzUsuńI do tego ciekawe w smaku! :)
UsuńMuffinki i ciasteczka owsiane to jedyne słodkości, które wykonuję w domu, po resztę biegam do pobliskiej cukierni. To nie do końca moja wina,lecz niedorobionego piekarnika w ciągle służbowym mieszkaniu. W prodiż czy coś w tym rodzaju nie mogą już inwestować, bo raz już kupilam i stał nieużywany, więc komuś oddałam. No to wychodzi, że to jednak moja wina :-P
OdpowiedzUsuńOj tam, oj tam. Przyjmiemy, że to jednak nie Twoja wina pod warunkiem, że wypróbujesz moje muffinki! :D
UsuńWszystko teraz bez glutenu. Na szczęście z bananami - więc chętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńJa akurat toleruję gluten, ale czasami potrzeba mi jakieś odmiany. ;)
Usuńno ładnie wyszły, po zdjęciach zastanawiałem się jak ukryłaś w nich płatki owsiane a Ty je zmiksowałaś, na oko wydają się dobre, nie znałem tego przepisu, chociaż banany w wypiekach już moja narzeczona testowała
OdpowiedzUsuńTak, w młynku zrobiłam z nich mąkę. ;)
UsuńWyglądają niemal jak te z budyniem!
OdpowiedzUsuńNie wiem, jak wyglądają te z budyniem, ale pewnie świetnie. ;)
UsuńTakie z cukierni śmietankowe? Mój smak dzieciństwa.
Usuńnigdy nie robiłam nic bezglutenowego-ale muffinki wyyglądają super :)
OdpowiedzUsuńKilka razy próbowałam przepisów bezglutenowych i były naprawdę dobre. ;)
UsuńUwielbiam muffinki bananowe ;)
OdpowiedzUsuńI ja też! ;)
UsuńNie tylko pięknie wyglądają, ale do tego mają rewelacyjny skład. Będę musiała koniecznie wypróbować Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńSkład mają fantastyczny. Do tego można dodać żurawinę, rodzynki - kto co chce. :)
UsuńDawno nie muffinkowałam :)
OdpowiedzUsuńA ja muszę się przyznać, że jeszcze w ogóle nie piekłam muffinków, a słyszałam, że to trudne raczej nie jest. Jest to też świetna zabawa dla dzieci, kiedy mogą udekorować muffinki razem ze swoją mamą.
UsuńTo dziewczyny, do roboty i róbcie muffiny. ;)
UsuńŚwietny przepis, właśnie ostatnio też eksperymentuję z takimi składnikami i różnymi formami ich użycia. Babeczki świetnie wyglądają i mają wszystko, co mam w kuchni :)
OdpowiedzUsuńNajlepsze własnie jest to, że wszystkie składniki są zazwyczaj w domach. ;)
UsuńNie są suche? Długo utrzymują najlepsze walory? :)
OdpowiedzUsuńMoje właśnie były dość mokre. Cukier puder wsiąkł w babeczki i nici z białej dekoracji. ;) Kilka dni postoją i nie tracą smaku, także polecam. ;)
UsuńO super! Uwielbiam banany, dlatego chętnie bym zjadła ;)
OdpowiedzUsuńPatrząc na składniki - zdrowo i smacznie :)
OdpowiedzUsuńPrzepiękne Ci wyszły naprawdę :) Jadłabym :)
OdpowiedzUsuńNigdy specjalnie nie sięgam po przepisy bez glutenowe ale oczywiście z chęcią spróbowałabym jak smakują takie muffinki :)
OdpowiedzUsuńPycha, wyszły przepięknie :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smacznie! Muszę kupić foremki do babeczek :D
OdpowiedzUsuńJakie ładniutkie :) Zjadłabym teraz sobie na drugie śniadanko! A jeszcze chciałam tylko napisać, że niestety te płatki owsiane, które można kupić w zwykłym sklepie, zawierają gluten. Dlatego trzeba uważać, jeżeli ktoś faktycznie ma nietolerancję glutenu.
OdpowiedzUsuńMam pytanie kompletnie niezwiązane z postem. Może już kiedyś pisałaś,aczkolwiek nie zapamiętałam tego. Mogłabyś odpowiedzieć,co studiujesz i czy jesteś zadowolona? Pasowalabysmy mi na jakiś kierunek żywieniowy i zastanawiam się,czy rzeczywiście tak jest :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Mi chlebki bananowe nigdy nie wychodzą, bo się nie dopiekają w środku. Może więc spróbuję muffinek - czuję, że będzie lepiej.
OdpowiedzUsuńNie wątpię, że są smaczne, ale ja na gluten nie mam alergii, więc nie unikam.
OdpowiedzUsuńOj coś czuję, ze podkradnę ten przepis na weekend :)
OdpowiedzUsuńFajnie wyglądają :> ja póki co jestem mistrzynią mocno czekoladowych, bo robiłam je już chyba z milion razy :) ostatnio co upichciłam to roladę szpinakową z łososiem i tiramisu :>
OdpowiedzUsuńale mi smaka narobiłaś ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko i zapraszam do mnie, będzie mi bardzo miło jeśli zajrzysz, zaobserwujesz xkroljulianx
Uwielbiam robić babeczki, a twoje wyglądają bardzo smakowicie. :)
OdpowiedzUsuńMmm pycha :) Takie proste, a jakie dobre :)
OdpowiedzUsuńFajnie wyszły :) I do tego...z bananami, które tak lubię! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam mufinki:)
OdpowiedzUsuńdawno nie robiłam żadnych muffinek, może czas nadrobić.:)
OdpowiedzUsuńO jacie, jak ja lubię takie smakołyki <3 Zwłaszcza z własnego piekarnika... Dobrze, że składniki nie są takie "wymagające" :D
OdpowiedzUsuńHej, wróć do nas :) Ja też mam problem z ogarnięciem swojego życia i bloga przy okazji, ale pamiętaj, że czekamy! :)
OdpowiedzUsuńOjjj a gdzie ty znikłaś?:)
OdpowiedzUsuńuuu robisz smaczek ;) ja póki co robię zwykłe grzeszne
OdpowiedzUsuńMniamm, bardzo lubię banany :)
OdpowiedzUsuń